Bedrijfsprocessen

Smit Advies helpt je bij het opzetten en verbeteren van administratieve en organisatorische bedrijfsprocessen. Hoe beter inzicht je hebt in de bedrijfsprocessen hoe efficiënter en doeltreffender uw organisatie werkt. Dit geldt voor grote bedrijven en zeker ook voor het MKB en de eenmanszaak.

In de praktijk blijkt vaak dat werkzaamheden gedaan worden omdat ze zo worden gedaan of omdat het zo gegroeid is. Ook kan een veranderende markt of wetgeving ervoor zorgen dat bedrijfsprocessen aangepast moeten worden. Het kan geen kwaad om hier samen met een partner naar te kijken om te zien waar winst behaald kan worden met behoud van kwaliteit en klantgerichtheid.  Of het nu gaat om administratieve of organisatorische processen Smit Advies kan je hierbij helpen. Ik geef u inzicht in de de huidige situatie, bespreek verbeteringen en ga hiermee met je aan de slag.

Inzicht in bedrijfsprocessen geeft je een krachtige indruk richting uw klant. Smit Advies helpt je hierbij.

Logistiek / Klantenservice

Klanten tevreden houden is misschien wel een van de moeilijkste aspecten van het ondernemerschap. Wat verwacht de klant van je en hoe kan je ervoor zorgen dat gemaakte afspraken worden opgevolgd. Ik heb een brede ervaring op het gebied van klantenservice en weet als geen ander dat de logistieke processen van groot belang zijn om de klant tevreden te krijgen. Inzicht in de status van een klacht of order zorgt voor een goede opvolging en geeft je informatie over de planning. Dit kan het verschil maken tussen winst of verlies.

Je kunt bij mij terecht voor inrichting, uitvoering en verbetering van:

  • klachtenmanagement
  • orderprocessen
  • logistieke processen
  • communicatie processen, denk hierbij aan inrichting van relatiebeheer documenten, mail, planning en agendabeheer.
  • ondersteunende administratieve processen

Ik help je met het verbeteren van de klantgerichtheid en zorg ervoor dat dit een kracht van je onderneming wordt!

Coaching

Heb je ook wel eens het gevoel dat je op een kruising terecht bent gekomen en je niet weet welke kant je het beste op kunt gaan. Je zit met verschillende vragen en hebt behoefte aan een luisterend oor of een sparringspartner. Wil je jouw vraag niet delen met je collega's of partner, maar wil je het hierover hebben met iemand van buitenaf, dan kan je daarvoor bij Smit Advies terecht.

Ook kan ik je coachen on the job. Wanneer je bent vastgelopen in een bepaalde taak of bij het opzetten van een nieuw project kan ik je begeleiden. Het kan altijd voorkomen dat je bepaalde vaardigheden of ervaring mist, je kunt tenslotte als ondernemer niet overal even goed in zijn, terwijl je misschien wel het gevoel hebt dat dit van je wordt verwacht. Ik ga graag met je mee op ontdekkingsreis en probeer je soms de weg te wijzen of te voorzien van advies.

Boekhouding

Voor veel ondernemers is het bijwerken van de boekhouding niet de meest geliefde taak van het zelfstandig ondernemer zijn. Echter is het wel een belangrijke taak! Een goede boekhouding is niet alleen belangrijk voor de belastingaangifte, het geeft je ook inzicht in de cijfers zodat je kunt zien hoe je ervoor staat. Je wilt natuurlijk weten of je positieve cijfers draait en alle inspanningen die je als zelfstandig ondernemer doet ook voldoende winst opleveren.

Je kunt veel geld besparen door een groot gedeelte van de boekhouding zelf te doen en voor ingewikkelde zaken of grote vraagstukken een accountant in te huren. Is het bijwerken van de boekhouding ingewikkeld? Nee, gelukkig niet. Met behulp van een goed programma en een goed ingerichte boekhouding heb je de eerste stap naar het zelf boekhouden al gezet. Lastig omdat je niet weet hoe en waar je moet beginnen? Smit Advies helpt je bij het opzetten van de boekhouding en het plannen van de werkzaamheden die hierbij horen. Door inzichtelijk te maken welke taken er bij de boekhouding horen, wanneer je wat doet en als vraagbaak te fungeren, gaat het je zeker lukken. En komen we er samen niet uit, dan schakelen we hulp van andere professionals in.

Loop je achter met de boekhouding en kom je handen tekort, ook dan staat Smit Advies voor je klaar. Lever alle spullen bij me in en ik zorg ervoor dat jouw boekhouding weer bijgewerkt wordt, terwijl jij je richt op werkzaamheden die voor jouw prioriteit hebben.

Heb je hulp nodig bij het opstarten of bijwerken van de boekhouding? Kijk niet verder want Smit Advies helpt je vooruit!

mkb / zzp / ondernemers

De doelgroep van Smit Marketing Advies en Communicatie is de ondernemer in het MKB en de ZZP-er. Ben je op zoek naar een goed advies, maar wil je hiervoor geen duur en groot marketingbureau inschakelen, kijk dan gerust verder op deze site.
Iedere ondernemer heeft baat bij een passend advies!